tisdag 12 juni 2012

Det växer!

Så det knakar. Hur det nu är möjligt i det här skitvädret.


En melonplanta som jag impulsköpte för ett tag sen håller på att slingra sig upp till toppen av fönstret. Har ingen aning om det verkligen kan komma några meloner i vårt klimat, men tänkte prova att trycka in den i miniväxthuset på balkongen ihop med chiliplantorna. Fast törs inte än i det här vädret. 


Fönstren har fått extra hyllor för att alla plantor ska få plats. Massor med gurkplantor & pumpor förgror i fönstren. Tyvärr vet jag inte riktigt vad som är vad för jag sjabblade bort alla etiketterna. Eller så satte jag aldrig i några. Förmodligen är det några äppelgurkor (gurkor som ser ut som äpplen, jättetokigt! men gott.) & några zucchini.

På balkongen bor det massa kryddor. Vilken lyx det är att plocka färska kryddor till maten!

& mangold, spenat & plocksallad. Odlingskassarna är från Ikea men de verkar inte sälja dom i år. Varför slutar de med alla bra grejer?& i landet frodas sockerärtor, rädisor, vitlök, morötter, rödlök, gräslök, jordgubbar, ringblommor, krasse, gurkört, borstnejlikor, bondbönor, störbönor, kålrabbi, rödbetor, grönkål, physalis & tomater. & sniglar. Har provat att sätta sandpapper längs kanterna men det brydde de sig inte ett smack om. Ska nog försöka med en grövre sort & sätta det uppe på kanten med sandsidan neråt. Snigelj*ar.

4 kommentarer:

 1. Men alltså hallå! Vilka härliga odlingar, så skulle jag också vilja att mitt fönsterbräde såg ut

  SvaraRadera
 2. Tack för tygtipsen! Värdefullt. Fina växtbilder du har här ovan!

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder! (Fast växterna gillar nog det här skitvädret med ömsom regn ömsom sol... ) :)

  SvaraRadera
 4. Här växer det också så det knakar, regnet öser ner, solen tittar fram ibland och oj vad det växer! Dina bilder gav mig inspiration att plantera lite nytt imorgon. Det får bli en tur till plantmarknaden för att handla ny jord så kan jag och dottern plantera lite som kanske hinner titta upp innan sommaren är helt slut!

  Måste säga att din blogg är helt fantastiskt fin och rolig att läsa, hittade hit idag och är redan helt fast! Skitkul ju!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...