lördag 30 juni 2012

barnkökSen jag började jobba har det inte blivit nåt sytt förutom klänningen i förra inlägget, vilket delvis beror att jag i princip inte har någon så kallad egentid kvar, och delvis på att lillasystern inte längre finner sig i att sova i sitt tjusiga sovrum utan just nu sover samtliga familjemedlemmar i vårt sovrum a.k.a. mitt syrum. Istället har jag roat mig ledig tid med att måla om lite gamla möbler, en ganska perfekt pysslig sysselsättning när man har extremt lite ledig tid. I snitt blir det just nu kanske en halvtimmes möjlig pysseltid per kväll vilket räcker till ungefär en strykning av en liten möbel. Först ut är barnens kök som dels behövde halveras & dels behövde fräschas upp efter ca 4 år av vattenfärgsoppor, glittergrytor & maskrosstuvningar. Nedan bild på hur de såg ut när de var nyfixade för 4 år sen, gjorda av gamla furunattduksbord som jag köpte på blocket. Det till höger bor nu hos några grannar & det till vänster blev kombinerad spis & diskho.


Diskhon är ett plåtfat från loppis, tapeten hittade jag i vårt kollektiv-återbruk i höstas & den blå glasknoppen kommer från mina föräldrars lägenhet.

Fridens liljor

/ Sofia

7 kommentarer:

 1. Wow va fint det blev! När jag röjt och rensat så att plats finns (förhoppningsvis innan Esther börjat skolan) vill jag också bygga kök... Jag får hålla utkik efter lämplig ho så får du visa hur du gör för att få till det så snyggt:)

  SvaraRadera
 2. Skitsnyggt! Vill också bygga ett sådant där kök, men jag kanske borde börja med att skaffa ett barn? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, närå jag tycker minsann du kan börja bygga redan nu. Med tanke på hur hektiskt det är att ha barn är det nog lika bra att pyssla alla roliga barngrejor profylaktiskt redan innan för sen har man ju egentligen inte tid..

   Radera
 3. Fint! Och om jag glömt kommentera klänningen, var den supertjusiga (min trötta hjärna har dålig koll..) Den eviga balansen mellan sy/sova/jobb/barn är inte helt lätt. Önskade att jag kunde få gå ner till 50% och sy resten, men plånboken verkar inte vara lika ivrig:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Det suger att tjäna mycket bättre på att jobba än att sy...

   Radera
 4. Vilket fint barnkök du gjort/gjort om. Klänningen var också urtjusig. Glömde säga det tidigare.....:-)

  SvaraRadera
 5. Supermysigt!! En hit bland barnen, kan jag tro!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...