torsdag 28 juni 2012

Blåvitt

För ett tag sen var det dags för det färgkoordinerade bröllopet med ljusblå & vit klädkod (?) som vi var bjudna på. & eftersom min garderob är kolsvart med några få undantag av mörklila och mörkbrunt gjorde jag genast upp en plan för det här nyloppade påslakanet.


Klänningen ser inte så mycket ut för världen när den hänger skrynklig på en galge, men den blev verkligen jättebra. Mönstret är det här från Svenska mönster & kan verkligen rekommenderas, modellen är enkel men satt jättesnyggt även på mig med min postpreggomage & lättsydd. Det som tog mest tid var infodringen som det var lite pyssel med. Klippte den aningen kort så nederkanten syddes (hemma hos snäll granne klockan 2 natten innan bröllopet) med tretrådig tät overlocksöm istället för att fållas.
Hos snällgrannen syddes även det osynliga blixtlåset i. Det var första gången jag sydde ett sånt men det blev osedvanligt bra, särskilt med tanke på att det skedde utan blixtlåspressarfot (eftersom den var försvunnen som en nål i en höstack i snällgrannens syrumskaos...) 

Den vita koftan levererades av en annan snällgranne några timmar innan bröllopet efter en allmän vädjan på facebook, en halvtimme innan avresa tråcklade jag upp sambos kostymbyxor och en minut för sent slirade vi upp framför kyrkan, kastade oss in & landade precis när prästen började prata. Förutom att sambos mobiltelefon fick spelet och började säga what do you want to do, please tell me what you want, I don't understand, please say again (ni vet den där himla värdelösa röstkommandofunktionen) om & om igen i kyrkan så var bröllopet och efterföljande fest jättetrevlig.

Hoppas ni alla har en fin sommar trots det ambivalenta vädret som jag hört talas om. Själv märker jag inte så mycket av det sen jag började jobba heltid för en månad sen på bottenvåningen utan fönster i det gigantiska  9-våningshus som utgör min arbetsplats. 

Fridens liljor

/ Sofia

3 kommentarer:

  1. Åh, så fin den är! Helskumt att ha färgtvång på bröllop, tycker jag, men det blev ju bra ändå. :)

    SvaraRadera
  2. Undrar om mobiltelefonen var skeptiskt till giftermålet? ;-) Du är verkligen jättefin i klänningen, hoppas att du får mer egentid snart!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...