lördag 4 februari 2012

Rymdkontrollbord


Jaha så blev den här sybloggen förvandlad nån slags mammasnickarpysselblogg. Inte riktigt vad jag tänkt men någon annan kreativitet verkar inte få plats i min föräldralediga vardag just nu, med en storasyster som inte vill till dagis, en barnafader som har långa pendlarjobbdagar & en lillasyster som inte sover på nätterna.

Senaste storasysterprojektet är ett rymdkontrollbord. Vi har nämligen missbrukat Fixa rummet på SVT play på sistone och där gjorde de en gång ett rymdrum. (Ni andra pyssliga, hantverkiga med eller utan barn - har ni sett det här programmet? Det är helt fantastiskt! Sjukt kreativt, massa återbruk & fiffiga idéer. Ett toppentips därifrån är till exempel färg gjord på kaffesump, jord & vatten, så himla enkelt & grymt snygg färg blev det.)

Hursomhelst - rymdkontrollbordet. Rosa & guld skulle det vara & med knappar & rattar som man kan snurra på. Dessa tillverkades av gamla lådknoppar, knappar, möbelhjul & ett trasigt brassestolsparaplyfäste (se där vad det lönar sig att spara på gammalt skrot!)


Använde sprayfärg som jag köpt på nätet för länge sen men hittills aldrig använt. Minns att det stod att de hade nån slags miljömärkning. Hur det går ihop med varningstexten "skadligt för vattenlevande organismer, kan orsaka långtidseffekter i vattenmiljön" som satt på flaskorna förstår jag dock inte riktigt. Yak. Valde dock att skita i det denna gång & lämna in dem på miljöstation sen.Hade en smärre egotripp efteråt & tänkte att jag måste vara den mest fantastiska morsan ever. (Som 70-talist som slits mellan höga förväntningar på egentid & självförverkligande vs duktig-flicka-blomstrande-karriär-perfekta-mamman-idealet tänker jag annars inte så så ofta.) Storasysterns respons var dock "Skitbra mamma. Nu är det bara resten av rymdrummet kvar. Svart tak med planeter & rymdraketsäng & så duvet." 
In your dreams.

3 kommentarer:

  1. HAHA! :D Men du, jag såg på SVTs hemsida att man kan söka till nästa säsong av Fixa Rummet (ja, jag har sett alla avsnitten och jag har inte ens några barn). Kanske ett tips för storasystern? :)

    SvaraRadera
  2. Min bonusson tittar alltid på det, han missbrukar oxå alla pysselprogram barnkanalen erbjuder, och har hitills skapat dom mest fantastiska sakerna. Tv är rätt bra ibland:)

    SvaraRadera
  3. Tack för den superfina awarden! Den värmde verkligen :) Ser med spänning ram emot rymdrum! Har målat rymdraketer på väggen i ett barnrum själv. Kul att göra!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...