onsdag 15 februari 2012

Homemakeover


Håller på med värsta homemakeovern.
Detta på grund av alldeles för mycket tid spenderad i hemmet vilket i sin tur beror på föräldraledighet i kombination med kallt & uschligt väder. Alldeles för lite intellektuella utmaningar i kombination med allmänt kaos som skapar ett slags behov av ordning och organisation. Samt alldeles för extensivt bloggknarkande som dels inspirerar men också skapar ha-begär och inbillade behov av typen herregud-huur-ska-jag-kunna-fortsätta-leva-med-linoleumgolv-vi-bara-måååste-ha-såna-här-vita-plankgolv-det-här-bara-gåår-inte och oom-vi-bara-bodde-större-och-hade-högt-i-tak-så-skulle-det-liksom-inte-se-så-stökigt-ut-jämt-&-allt-skulle-liksom-vara-sådär-vackert-och-jopåfullasteallvar-visst-skulle-jag-nog-vara-liite-lyckligare-då-och-sitta-på-det-vita-plankgolvet-med-barnen-och-liksom-bara-njuuta-av-att-vara-föräldraledig-istället-för-att-fara-runt-såhär-och-fixa-och-greja-hela-tiden. 

Jamenellerhur. Det är ju bara ren bullshit.

För mig övergår skaparlust och kreativitet så lätt i stress och begär. Det är samma sak med sömnaden. Ofta gör jag listor med saker som jag skulle vilja sy av ren lust, skriver ner saker som jag kommit på eller sett & blivit inspirerad till för att jag inte ska glömma bort dem. Men på nåt sätt ändras det på vägen till att bli to-do-listor som jag sen blir frustrerad över att jag aldrig hinner beta av. 
Förstår inte riktigt varför det blir så. Dumt dumt dumt är det. 

Hursomhelst. Fint blir det minsann i vår hudfärgade linoleumlägenhet. Med loppislampor & bollfrans & hemmagjort pynt. Fuck off vita plankgolv & inredningstidningar.


3 kommentarer:

 1. Det där känner jag igen mig i också. Jag började på en lista över saker jag vill göra (varav några mer eller mindre påbörjade) för några månader sedan. Tror jag kom upp i typ 25 projekt innan jag insåg att det var ohållbart och bara skulle resultera i ångest om jag skrev vidare. :)

  SvaraRadera
 2. Klokt reflekterat! De andra bara sugs med utan att tänka efter...Pyssla med barnen på linoleumgolvet så kommer de att minnas barndomen som fantastisk!Jag tycker det är smått komiskt med alla inredningsreportage om någon som "äntligen hittat sin personliga stil", och så ser det ut som i alla andra inredningsreportage!

  SvaraRadera
 3. Haha, vilket underbart inlägg! Jag känner precis likadant allt som oftast (och har listor med saker att sy/fixa/sticka/pyssla drällandes överallt i huset).

  Jag älskar för övrigt din kreativa blogg och sjukt fina bilder.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...