torsdag 20 september 2012

Fyllekudden


För ett tag sen (ganska länge sen faktiskt) hade en av mina bästa vänner inflyttnings&examensfest tillsammans med sin flickvän & numera sambo. Eftersom jag är lite bitter & övergiven då de valde att bosätta sig i storstan alldeles långt härifrån kände jag ett behov av att markera min närvaro i deras nya hem & bestämde mig att sy en kudde av farmors linnehandduk med min initialer broderade på (då jag & farmor har samma). På kudden broderade jag det bästa de vet; vin, kvinnor & slöjd. (Fast den ena är mer för vin & den andra mer för slöjd kan man säga.)
Dessvärre hann jag inte med hela broderiet innan avresa till storstan men tänkte glatt & tidsoptimistiskt att jag skulle bli färdig på tåget dit. Det blev jag såklart inte så det sista sydde jag på själva festen. Därav en del finmotoriska misstag under inverkan av inte oansenliga mängder vin. (I alla fall för en småbarnsmorsa som inte varit på ett ordentligt partaj eller sovit en hel natt på mer än typ två år.) Sen kom jag på att kudden behövde bollfrans & knappar också & tog med den hem igen. & sen har jag glömt den varje gång vi setts men förra helgen återförenades den äntligen med sina rätta ägare.
Den uppmärksamme noterar en röd ton runt hjärtat. Det är inte jag som smetat läppstift på kudden utan pennan som jag ritat med på stramaljen som flutit ut. Försökte med allsköns medel tvätta bort det utan framgång. Så det fick vara så. 
Det här med att brodera är verkligen jätteroligt, fast jag känner att jag skulle behöva lära mig lite mer basics. Som det här med att fästa tråden. Antar att det inte ska se ut såhär på baksidan.


J&L - hoppas ni tycker om kudden trots trådtrassel, fläckar & fyllestygn. Älskar er massormassormassor båda två! 

6 kommentarer:

 1. Härlig kudde med härlig historia:)

  SvaraRadera
 2. Vilken fin present! De blev glada va?

  SvaraRadera
 3. Åh den är underbar! Vilken fantastisk present!

  SvaraRadera
 4. Haha det blev visst ett litet råttbo där bak..men i det här fallet så är det ju i alla fall utsidan som räknas och den har ju verkligen MVG+ =)

  Kramar
  Sanna

  SvaraRadera
 5. Ha, ha :) Charmigare kudde får man nog leta efter!!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...