lördag 21 juli 2012

Ringblommornas återkomst

I landet frodas det. Framför allt av ringblommor & mördarsniglar. Jag satte massa ringblommefrön längs alla kanter i odlingslådorna i tron om att ringblommor är små diskreta blomster typ tusenskönor. Kolla upp saker (vadå google?) innan är inte min grej. Haha. Ringblommor är ju helt gigantiska! Så idag klippte jag ner hälften för att ge lite plats & sol åt resten av grödorna som håller på att förtvina innanför ringblommemurarna. 


Eftersom ringblommor är ätliga & dessutom nyttiga käkade jag & storasystern upp ett gäng. Resten frös vi in i iskuber ihop med citronmeliss. Blir vackert i framtida kalassaft.Resten av de utslagna blommorna ligger på tork i fönstret med en näve citronmeliss, tänkte prova att göra te av dem.


De helt överblommade blommorna ligger också på tork, tänkte spara frökapslarna till nästa år. Vet inte om man kan göra så eller om de måste mogna mer & torka på plats? Återstår att se.


I övrigt intet nytt på pysselfronten. Orken räcker knappt till jobb & vardag. Sorgligt. Älskar mitt jobb. & älskar min familj. Men pyssla bör man annars dör man. Sådetså.

Fridens liljor

/ Sofia
8 kommentarer:

 1. Det går alldeles utmärkt att torka fröerna och återanvända dem nästa år.

  SvaraRadera
 2. Min mamma gr alltid så med sina frön. Jag tror hon brukar lyckas med det. Jag gör lika dant men brukar glömma bort fröerna och köper nya i alla fall sen. Men i år är mina krasseblommor är just såna egnenplockade frön.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad mysigt att så sina egna frön!!

   Radera
 3. Haha, ja, de kan ju bli rätt stora ringblommor :) Vad smart att frysa in dem i iskuber så kan man bara ta fram och använda när man vill. Jättefin blogg förresten, ramlada bara in här när jag surfade runt lite :)

  SvaraRadera
 4. Mina ringblommor vill inte alls komma igång i år..ja inget på balkongen skall tilläggas..detta eviga regnande har nog satt P för nån ev större skörd i år..suck..

  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 5. Ha ha, nu fick jag skratta lite. Fick bilder i huvudet av ringblommorna som tar över... Och en stor strid mellan dem och mördarsniglarna... (Ja, jag är trött...)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...