söndag 8 juli 2012

furu goes pastellNästa ommålningsprojekt efter barnköket blev vår gamla furupall som min farfar snickrat en gång i tiden, närmare bestämt 1980 visade det sig när jag vände på pallen. Min farfar var plåtslagare men snickrade på fritiden & gjorde en hel massa möbler till sina barn & barnbarn medan han var i livet. Den här pallen var i riktig guldgulfuru, lackad & sliten som tusan. Men i min nya pastellfas i livet fick den bli knallturkos. 

Egentligen hade jag nån vision om att måla om vårt stora bokköksbord så att det fick en järnvitriolbetsad skiva & turkosa ben efter att ha blivit inspirerad av Mormorsglamour men så fick jag syn på ett runt mörkbrunt bord på Blocket som fick ersätta bokbordet istället.Jag är inte så särskilt bra på att måla om möbler men tänkte att jag i alla fall skulle göra ett vettigt försök att göra det ordentligt & tycker nog det känns som att färgen sitter rätt bra & jämnt. Har förut mest målat med linoljefärg men dess långa torkningstid funkar helt enkelt inte just nu i vårt hem med klåfingriga småbarn där målandet pga platsbrist måste ske i köket. 

Hur som helst, började med att måla med målartvätt vilket var oerhört välbehövligt i den här pallens fall. Sen skrapade jag bort resterna av den slitna lacken & sandpapprade lite. Målade med Beckers grundlackfärg ett lager.

 

& därefter med vit halvblank lackfärg blandat med turkos hobbylack till önskad nyans, 3 lager krävdes för att det skulle täcka. Köpte en lite dyrare pensel för lackfärg vilket gjorde en enorm skillnad, det blev mycket lättare att måla snyggt!


Sen blev jag så till mig att jag gick loss på massa annat.Bland annat en gammal keremikvas som jag gjorde på nån kurs nån gång men som aldrig blev målad & bränd & därför aldrig kunnat användas som vas.

Näst på tur är mormors gamla pinnstolar som ska bli vita. De har dock nån gammal lack som sitter som berget & kräver m a o en hel del förarbete. Har löst det med att ställa en stol på grannens uteplats bredvid lekplatsen & så skrapar jag & slipar lite varje gång jag är där. Första stolen nääästan färdig.


Fridens liljor

/ Sofia10 kommentarer:

 1. Superfin färg! Pinnstolar låter som en prövning att först skrapa och sen måla. Många svåråtkomliga ställen:) lycka till!

  SvaraRadera
 2. Oj, vad fint. Hade aldrig trott att du skulle välja min favoritfärg turkos. Blir väl tokrosa nästa gång...

  /Mallo

  SvaraRadera
 3. Så fint det blev!! God idé att blanda kulörer själv och lycka till med pinnstolarna! Men, det vill väl till, några fler turer till lekplatsen, innan vi får se dem.

  SvaraRadera
 4. Vad snygg pallen blev! Jag är också lite sugen på turkos, men min man avskyr verkligen färgen tyvärr... känner igen det där med lack som sitter som berget och så orkar man bara lite åt gången!

  SvaraRadera
 5. Åhh va pallen blev läcker! Även de andra småsakerna! Jag bara älskar turkos! <3

  SV: Tack! Jag hoppas det skall växa så det knakar där inne nu också.. =)

  Ha en fortsatt fin vecka! <3
  Kraaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 6. Stiligt! Sommaren är målningens tid om man bor lite trångt och inte har min tur att ha en källare där man kan ha pågående projekt. Jag är kluven när det gäller målning. Kul eller inte? Resultatet är ju kul men vägen dit är inte alltid kul. Du är modig som ger dig på pinnstolarna. Det är ett hästjobb. Våra behöver snart ett till lager färg, men man drar sig. Hoppas att maken tar sig an det innan jag. Visa stolarna sedan! Ska bli kul att se dem!

  SvaraRadera
 7. I och för sig älskar jag furu, men det där blev ganska fräsigt det också! :)

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig blå färg jag förstår att fler saker fick sig lite färg.

  SvaraRadera
 9. Snyggt ju! Nu kom plötsligt pallens fina form fram, aldrig hade jag sett den förut, bara den lackade furun, haha.

  SvaraRadera
 10. Åh vad fin den blåa färgen var!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...