fredag 6 april 2012

Inspiration eller indoktrinering?

Fick ett intensivt & plötsligt behov av pastelliga soffkuddar & sydde ett helt gäng av tygerna från Pysselewa. Jag som verkligen aldrig tyckt om pasteller. Kan nog ha en hel del med senaste årets bloggknarkande att göra. Intressant det där med mode & trender. Var går gränsen mellan inspiration & indoktrinering liksom? 

Apropå personlig smak och orginalitet, har ni sett de där roliga klyschiga inredningscitaten som säljs som posters? "Vi har en blandning av designklassiker, IKEA och loppisfynd" eller "Vi har valt en lugn bas och kompletterat med färgglada detaljer". Haha!Äsch, jag struntar varifrån min aktuella smak kommer från, om det är inspiration eller indoktrinering. Glad blir jag i alla fall av våra blommiga pastelliga kuddar. Hur stökigt det än är så syns de liksom ännu mer än stöket.
De ser faktiskt vid närmare eftertanke inte ens särskilt pastelliga ut där de ligger, bland de andra kuddarna i afrotyger & bredvid det murriga svensk-tanzanianska lapptäcket.

Glad påsk!

/ Sofia

6 kommentarer:

 1. Riktigt kul med citaten! Snajsiga kuddar också! Glad påsk!

  SvaraRadera
 2. Ja, skitsamma, det e fint i alla fall! :-)

  SvaraRadera
 3. Hm... ja, vi hjärntvättas väl hela tiden, alltså är vi hjärntvättade också hela tiden.. Däremot tycker jag att man kan känna sig mer eller mindre jättehemma i sin nuvarande smak. Fin, fina kuddar hur som helst! Härliga färger!!

  SvaraRadera
 4. Superfina! Och inte så särskilt pastelliga:) Magsjuka låter inte så kul det heller, krya på er!

  SvaraRadera
 5. haha, jag känner igen den där funderingen. Och lite åt andra hållet med. Ibland kan jag totaltröttna på något som finns på ALLA bloggar men inser sen att ingen "utanför" har en aning. Eller att jag tänker att sådär kan jag ju inte göra för det gör ju ALLA andra. Men vilka alla? Alla som läser ungefär samma bloggar... men inga jag känner irl ;)
  Gillar kuddarna i alla fall!

  SvaraRadera
 6. Vilka färgglada och härliga kuddar. Jag blir glad i magen av att se färgprakten. Själv drömmer jag ofta om att ha en massa kuddar i soffan med fina kuddfodral, men sedan några år ligger kuddarna istället nere i källaren. Jag har inte fattat hur man ska få plats i soffan bland alla kuddar. Men underbart vackert är det!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...