måndag 23 april 2012

Decoupagelim & superduperlim & återbruk

Veckans bidrag till återbruksutmaningen är klippt & klistrad. Alltså, decoupagelim - vilken grej! Köpte det för första gången för ett tag sen i lokala pysselaffären, ihop med en jätteliten roller. Vilka roliga saker man kan göra med det! Väldigt schysst för barn. Det syns ju liksom inte när det torkat så man kan kladda & limma papper på varandra i all oändlighet & det blir alldeles jättefint. Storasystern var stormförtjust, äntligen fick hon använda roller som hon sett på Fixa rummet. 
Hon pimpade en gammal skolåda med diverse urklipp ur tidningar & jag pimpade kylskåpsattiraljer med fina loppispappret & gjorde magneter av gamla karamelliga knappar varav de flesta från Bortbytingen & ett byte med Tyg&otyg.
Den jättestora klädnypan köpte jag också i pysselaffären i syfte att ha på kylen & hänga alla tusen miljarders storasysterteckningar i innan de går vidare till sorteringsstationen sparas vs återvinningen. Köpte också magneter som jag klistrade fast med nåt superduperlim & jisses vilket superduper lim det var. Var nämligen tvungen att bryta loss magneterna igen eftersom de inte orkade hålla upp klädnypan med tusen miljarders teckningar, vilket till slut gick med hjälp av skruvmejsel och sax i kombination med våld men resulterade i hela två blodiga arbetsskador. Stora magnetplattor från två slaktade ikeamagneter funkade bättre.Lillasystern fick som vanligt inte vara med & pyssla då hon tyckte att både knapparna, magneterna & rollern passade mycket bättre till förtäring. Svårt att förklara för en ettåring att decoupagelim inte ingår i kostcirkeln.

Fridens liljor

/ Sofia

5 kommentarer:

 1. Tjusigt! Det där misstaget med magneter som inte är starka nog att bära upp det man klistrat på har jag också gjort, och inte bara en gång heller tror jag.

  SvaraRadera
 2. Och här sitter jag, tittar på kylskåpsmagneterna och vill. Vill!!! Vill ha! Vill göra! (Och jag pratar inte om lillasyster, även om hon ser bedårande ut på fotot! ;-)

  SvaraRadera
 3. Knappmagneterna är ju superhärliga! Måste komma ihåg det (för tillfället är kylskåpet icke-magnetiskt så jag behöver inte så många magneter just nu...)

  SvaraRadera
 4. Åhh jag bara älskar dina knappmagneter, måste testas..bara fixa magneter först.. =)

  SvaraRadera
 5. Men så smart du är som gör finaste magneterna av knappar! :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...