söndag 2 oktober 2011

UFO-kappa

Äntligen är kappan klar som legat i UFO-lådan sen tidigt i våras. Kragen blev alldeles stor & sladdrig på nåt konstigt vis & jag orkade aldrig fixa det. Sprättade kragen & sydde dit den igen men det blev inte bra ändå, den fladdrade omkring som ett hundöra. Borde nog klippt ut en ny krage men det är jag alldeles för otålig för, så jag fuskfixade den med två veck på baksidan & låtsas att det ska vara så. Den är sydd enligt Gynthers mönster med bara tre mönsterdelar. Inte lika snyggt som med påsydda ärmar men så himla busenkelt & snabbsytt. Ärmarna blev dock lite för korta eftersom den legat i UFO-lådan så länge men skit samma, fin är den i alla fall!Material: Gammalt retrotyg, köpt på Tradera. Finaste tyget i samlingen! Samma som till vår mei tai. Foder av ett flanelliknande tyg, hittat i vårt kollektiv-återbruk. 
Mönster: Gynther som vanligt...

3 kommentarer:

  1. Superfin! Såg bandspelaren i bakgrunden på ett av korten, en som hade jag till mina sagoband när jag var lite, nostalgi!

    SvaraRadera
  2. Ja bandspelaren är min gamla, den är så fin! Tyvärr har jag målat en ful katt med tippex på den. Minns att jag satt med den framför tv'n när det var melodifestival & spelade in låtarna, tryckte på spela in & stopp, spela in & stopp. Det var andra tider då...

    SvaraRadera
  3. Jättefin kappa, kul att hitta hit!/Åsa på minamirakel

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...