fredag 10 maj 2013

Sytt

Trots det fina vädret har jag sytt en del på sistone. Det har ju ändå regnat ibland.


Storasystern har fått nya paltor. Hon har haft nåt slags växtryck & vuxit ur halva garderoben. Var inte särskilt sysugen & satte mig & surfade runt bland barnklädesutbudet med fokus på lekvänliga, bekväma kläder, muddjeans & sånt. Helst ekologiskt. Men jisses! Vad dyyyrt det är! Vilket ju är bra, tycker jag. Konsumtion ska kosta. Det är bara det att jag inte tänkt på det förut. Vi har liksom nästan aldrig köpt några kläder till våra ungar. Det som inte är fått, ärvt, loppisköpt, återbrukat eller sytt har mor&farföräldrarna köpt.
Med tanke på att ett par muddjeans kostade 400 spänn var det svårmotiverat att inte sy ett par själv gratis. & i farten blev det också ett par velourbrallor & två molntröjor. Hann inte fota innan de åkte på & gick som synes inte att få några vettiga livebilder utan störande moment såsom småsystrar, varmkorv & dylikt.


Mönster som vanligt från Meedom (form 1 både t-shirt & byxor). Molntyget från Jonic textil om jag minns rätt, velouren från Strömming. Jeansen som inte kom med på bild ordentligt är sydda av mina trasiga preggojeans. Samma koncept som de här.


Därutöver blev jag beordrad att sy en smurfblå klänning till terminens dansuppvisning med smurftema. (vilket innebär 70 minuter i varm aula med tusen andra föräldrar & dans till samtliga olika existerande Smurfhits. Phew. Hoppas det blir ett annat tema nästa år.)

Mönster från Meedom, trikå från kanske gissningsvis Jofotex, knappar från Bortbytingen. Snedslå från Bibbis.


& så har en liten ny människa fått ett par frottébrallor & en förklädesklänning. Mönster från Baby Cool & tygerna loppade.


& en annan liten fast lite större människa ska få den här baskern i försenad ett-årspresent nästa gång vi ses.


Fridens liljor

/Sofia

7 kommentarer:

 1. Shit, du har stått i, vilka fina grejer!
  Jag klarar inte av att handla nya saker till olle, det är helt sjukt att köpa ett par byxor för 200-400 kr när man antingen kan köpa några på loppis för en tjuga eller sy själv.:) fast jag är en snål en...

  SvaraRadera
 2. Najs!
  SKönt att kunna passa på att sy. Mina ungar vägrar alt hemsytt nu för tiden. Inte ens till kompisarna som ska ha kalas kan man sy. Barnen tycker det är pinsamt att ge bort nåt hemsytt. Har ni hört på maken.

  SvaraRadera
 3. Satt precis och tänkte att jag måste ta mig i kragen och fota den underbara outfiten som ligger här hos oss, och så bara dök den upp här! ♥
  Lovar jag ska visa den på bloggen snart. Det är så fint, och du är så fin! Kan va den finaste välkomstpresenten till Malva. Så överraskande och snyggt! Kram!
  O ps. varmkorv rules som fotokomplement ;-) d.s.

  SvaraRadera
 4. Oj, här har flitens lampa minsann inte lämnat några skuggor!! Så fina "gejjer" till så fina barn! Makalöst!!

  SvaraRadera
 5. Så fina saker du sytt som vanligt! Önskar så att min syinspiration kunde komma tillbaka nån gång. Den har knappt existerat sen jag var tonåring...

  Kolla in min blogg förrsten. ;)

  SvaraRadera
 6. Vad snygga grejer! Jag har inte sytt nåt på länge fast syrran här också behöver. Men jag är så trött på kvällarna... Och är jag inte det springer jag ju :)
  I helgen, då! Tack för inspirationen!

  SvaraRadera
 7. Fina kläder! Tyckte hiphop-posen var extra rolig med den blåa klänningen :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...