onsdag 5 december 2012

Resfeber & sommarkläder

Hej bloggosfären! Jag har på sistone inte haft tid med varken min egen blogg eller alla andra favvo-bloggar som jag i vanliga fall läser flitigt. Anledningen till det är att jag åker till Tanzania om 4(!) dagar. Vi ska hälsa på min sambos familj för första gången & vi är båda så nervösa att vi håller på att smälla av, både inför själva vistelsen och att träffa alla, men också för själva flygresan i 16 timmar med två barn. Kommer vi överhuvudtaget komma iväg? Kommer vi klara oss undan alla hejvilt florerande magsjukor & monsterdagisvirus de sista dagarna innan avresa? Kommer SJ ta oss hela vägen till Arlanda i snöovädret? Kommer vi komma ihåg biljetter, gula febern-kort & pass? Hjärnan går på högvarv & vi far runt som duracellkaniner utan att egentligen få så mycket gjort. Jag är i vanliga fall ganska slappt lagd & reagerar på stress med lugn. Men inför den här resan har till och med jag blivit totalneurotisk.

I alla fall. Symaskinen har trots detta gått varm, framför allt med reseassocierad sömnad, men har inte hunnit blogga om det. Så nu blir det typ ett inlägg per dag fram till avresa, med ett efterföljande 3 veckors reseuppehåll.


Först ut en styck skrynklig men finfin klänning. Eftersom jag har kvar den där himla postpreggomagen men inte riktigt vill förlika mig med det har jag inte köpt några nya kläder på evigheter. Så det enda sommarplagget jag har som passar förutom preggokläder & mjukisbyxor är den blåvita klänningen. Därför kom denna till. Hade nån slags vision om att sy flera stycken till resan men det visade sig inte helt oväntat vara lite överambitiöst. Himla schysst mönster, enkelt att sy & med snygg passform, från Svenska mönster. Tyget är en kanga från Tanzania. Tyvärr lyckades jag på nåt mystiskt vis klippa framstycket 1 dm längre än bakstycket vilket är sjukt störande eftersom hela tanken var att det snygga mönstret i nederkanten skulle gå runtom. 

Baksidan


& så här sitter den på. Beklagar den smutsiga hallspegeln. Hoppas också på att det inte blir någon större anstormning avseende min orakade armhåla. (Men även om jag tycker att jag har förvånansvärt många läsare så når jag ju trots allt inte riktigt upp till Melodifestivalens tittarsiffror. Kanske har vi inte riktigt samma målgrupp heller.)


Kommer passa urfint med de grymma örhängen jag köpte från Lopplisa för ett tag sen!


Storasystern behövde nåt tunt har att ha i sol- & myggskyddande syfte & har därför sytt en slags tunn kofta eller vad man ska kalla det. Mönster från Gunther fast förstorat & justerat. Tyget kommer från min mormors gamla tunna supermjuka lakan, liksom knappen. Snedslå från Bibbis. Lillasystern har en ärvd knytkofta i samma tyg som hon får ta med. 

Å det var allt för idag. Nu - packa!

Fridens liljor / Sofia5 kommentarer:

 1. Åh! Orangeprickisen var verkligen ursnygg! Och tunnkoftan lånar jag gärna mönster till, mysig modell!

  SvaraRadera
 2. Spännande resa ni har framför er! Klänningen blev ju väldigt lyckad, är säkert ett gott omen.

  SvaraRadera
 3. Åh spännande! hoppas allt går bra:) Superfin klänning och tunika! nån som bryr sig om en orakad armhåla måste ändå ha lite för mycket tid, men det är ett fascinerande ämne! (inte armhålorna då utan folks upprördhet:)

  SvaraRadera
 4. Fina! Irriterande dock med bården, det är ju så störigt när saker inte går som man tänkt sig. Passa på att få lite saker uppsydda när ni är där nere också, tycker jag! :)
  Orakade armhålor blir jag bara glad av att se. Att det blev sådant där rabalder om det tycker jag bara tyder på en sak: det behövs fler orakade armhålor i det offentliga rummet! Uppenbarligen finns det gott om puckon som glömt bort både att det är så en vuxen människa ser ut av naturen och att det är upp till var och en att se ut som hen vill.
  Tack för ordet! Vänligen bitterfittan. ;)

  SvaraRadera
 5. Oj, vad spännande med resan! Förstår att det känns lite pirrigt. Det är ju nog att resa korta sträckor, som vuxen :-)
  Jobbigt när man klipper fel, sånt kan jag störa mig enormt på. Då blir jag så sur så jag systrejkar länge... kanske är det därör jag inte vågar mig på kläder..? ;-)
  Hoppas allt går fint med förberedelserna! Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...