måndag 24 december 2012

Hälsningar från tyghimlen

Hade ju egentligen inte tänkt blogga härifrån men vi har oväntat bra uppkoppling via telefonerna. (Däremot inte alltid el & vatten i kranen vilket kan kännas något märkligt, vi kan facebooka men inte tända lampan liksom) Häromdagen var jag på Kariakoo, den största marknaden i Dar es Salaam, & shoppade loss bland tygerna. Vilket paradis! Galna mängder kitenge & kangas. Kitenge är lite kraftigare tyg i färgglada vackra mönster som man kan använda till lite av varje, sy av, bära barn i eller ha som duk. Kangas är tunnare, rektangulära, har oftast en mönstrad ram & alltid ett budskap på swahili. Kangan använder man oftast knuten runt höften eller som sjal att bära barn i. Fast jag har sytt en del klänningar av kangas också.
Här är några bilder från marknaden (kassa mobilfoton, vågade inte ha med mig finkameran) & en del av tygerna jag köpt hittills & några som jag fått. De finaste befinner sig hos dock hos skräddaren för klänningssömnad & får visas upp senare. Nu hoppas jag bara att skräddaren förstod vad jag menade ungefär för modell & inte gör nån bakelseklänning som svärmor försökte övertala mig till. Hittade också lite olika band på marknaden för typ tio kronor.
Återkommer nog med fler tygbilder, kommer inte kunna låta bli att handla mer tyg innan vi åker hem, har massa kilo till godo i bagaget & det vore ju synd att inte utnyttja dem...

5 kommentarer:

 1. Du skapare vad fina grejer.
  Förstår att du vill nyttja bagagevikten.

  SvaraRadera
 2. Sen när du tröttnar på dessa geologs hisklig tyger kan jag hjälpa dig att bli av med dem... ;)

  SvaraRadera
 3. Så himla häftigt! O så coolt att vissa tyger verkligen ser ut som man föreställer sig typiska afrikanska tyger och att en del ser riktigt retro ut :-)
  Tycker definitivt det är rätt att passa på att shoppa tyg, snacka om unikt tillfälle! Kram!

  SvaraRadera
 4. åh! verkligen tyghimmel:)Hoppas klänningen blir bra och att vi får se den:)

  SvaraRadera
 5. otroligt, jag saknar ord för allt det fina. Särskilt med tanke på att vi får klara oss med ohlssons tyger här i sverige

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...