söndag 5 augusti 2012

pirater & prinsessor


Storasystern har fyllt fem och önskade sig 1. en guldklänning 2. en rutig prinsesstelefon och 3. en regnbågsfärgad peruk. Nummer 2 och 3 visste vi inte var vi skulle kunna hitta men en guldklänning sydde jag såklart. När jag var & handlade guldtyg på Ohlssons fick jag ett starkt sug efter att sy en kungamantel också & slet åt mig lite röd sammet & fejkkoskinn. & så blev det en krona av resterna av guldtyget. Hittepåmönster till manteln och kronan, mönstret till klänningen avritat från köpeklänning.


På födelsedagen hade vi världens roligaste kalas! Först schlagerdisco under födelsedagspresentdiscokulan, sen glasskiosk med 3 olika sorters glass, 4 olika sorters strössel + hackade nötter, kokos & blomblad, spraygrädde & sylt. De flesta valde alla sorters glass med alla sorters tillbehör. & till sist skattjakt med ledtrådar inuti uppblåsta ballonger och skattkista med guldsprayade stenar & godis i svarta hundbajspåsar med silverdödskallar på, nedgrävd i en av odlingslotterna. Lite svettigt var det vid ett par till fällen, kvällen innan när vi gjorde godispåsar & insåg att det totalt skulle komma 13 ungar, 5 minuter innan kalaset började när jag grävde & grävde i den steniga jorden men aldrig lyckades få till en grop stor nog, när alla 13 ungar skulle dansa disco på 8 m2, i glasskiosken när de som gamar kastade sig över glass & strössel utan tillstånd av kioskföreståndaren samt under skattjakten när de utom piratkaptenens kontroll höll på att meja ner en gammal farbror i korridoren. Men sammantaget gick allt jättebra & suset som spred sig bland piraterna när de fick upp skattkistan & såg allt guld var värt all svett & lite till. (Kan dock inte riktigt rekommendera påsvalet till godiset då föräldrarna blev lite nervösa när deras ungar kom springande med en hundbajspåse & skrek titta titta pappamamma vad jag hittade i landet!)

Fridens liljor

/ Kapten Krok

6 kommentarer:

 1. hihi, skulle helst vilja se minen på föräldrarna när de såg bajspåsarna :-D

  SvaraRadera
 2. Jag håller med, måste ha varit en syn! :)

  SvaraRadera
 3. Ha ha, wow vilket engagemang! Personligen avskyr jag barnkalas så jag vet inte om jag skulle klara en sådan där tillställning... ;)

  Och en mycket fin prinsess-outfit må jag säga!

  SvaraRadera
 4. Åhh vilket skojigt kalas ni tycks ha haft! Förstår att tösen blev nöjd! =)

  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 5. Hon måste blivit överlycklig för den fina utstyrseln. Jag får känningar från sagornas värld :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...