måndag 6 januari 2014

Ljus & Ormor & julkrans i efterskott

Heej!

Gott nytt år alla fina bloggvänner! Jag har helt tappat bloggfokus, det händer så mycket annat just nu. Sydde och sakmakeriade en hel del innan jul men bortprioriterade fotande (som dessutom är aptrist med en halvkass kamera & inget ljus) & bloggande.

Följande är i alla fall dokumenterat.


Lavendelpåsar i julklapp till mor. Som jag glömde bort & hittade på annandagen.


Helt galet massa ljus. Visste väl att det skulle löna sig att spara på ljusstumpar i 10 år.


I fina loppiskoppar.& kakformar.


Systrarna fick varsin gigantisk lapporm i julklapp. Drygt 2 meter långa. Storasystern uppskattar sin oväntat mycket, har döpt den till Ormor och använder den både som boxsäck vid allmänna utbrott och som omslingrande rogivare på natten. & så kunde jag så klart inte låta bli att göra en kitschig julkrans a´la Tyg&Otyg, i stil med påskkransen.

Missade att fota övriga hemmagjorda julklappar såsom sambos eminenta grytvantar av hans av misstag tovade ralph lauren-ylletröja, den sjukt fantastiska bivaxsalvan som läker alla eksem (faktiskt!) (recept här) & mammas generationsarmband. Ska försöka fota nån dag så ni inte går miste om dessa underverk.

Sy med en plan-projektet har gått sådär. Har färdigställt 4 av 6 planerade plagg, väska (fast den har bara en knapp än så länge. att det ska vara så svårt att sy i en knapp), olga-kjolen & så en ofotad mössa & klänning. Kappan kommer inte bli av den här vintern. Drar nämligen snart till varmare breddgrader i fyra månader & måste sy massa sommarkläder istället ju!

Fridens liljor

/Sofia


3 kommentarer:

 1. Spännande med resan!
  Det du gjort ser jättefint ut. Vill se mer!

  SvaraRadera
 2. Ja, det är helt hopplöst att fota nu ju. Tråkigt. Hoppas att du lyckas fånga lite dagsljus snart iaf, så att man får se övriga julklappar också! Jag gav också bort bivaxsalva i julklapp, tyvärr hade jag i en olja som skulle vara så bra mot eksem, psoriasis och sådant, men som luktar sjukt illa, så jag vill typ inte använda salvan ändå. Har dock lite vax kvar, så jag kanske helt enkelt ska göra ny, icke-stinkande.

  SvaraRadera
 3. Kul att se dig igen! Kransen toppenfin! Såg liknande orm gjord av udda sockar. Har ett berg av dessa i källaren. Kanske blir en orm. Men å andra sidan är kramdjursförrådet överfyllt i hemmet.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...