söndag 3 november 2013

Saliga lavendelpåsar & annat


Alicia brukar skriva om sånt som är saligt. Häromdagen var jag ledig & ensam hemma & sket i all disk & smuts & satte mig & sydde lavendelpåsar till mig själv bara för att jag kände för det. I finaste ljuvaste tyget från Tyg&otyg (tror jag). & min egenodlade lavendel. Medan jag lyssnade på Laleh. Det var helt sjukt saligt.


Annat sytt på sistone. Ett sadelskydd de luxe till storasystern. De luxe innebär tovad ull på ovansidan i tillägg till den sedvanliga vaxduken. Krympt yllekofta som tidigare även gett upphov till väskor & korgar.


Re-doad manchesterkjol från min barndom som från början hade en märklig 80-talistisk långsmal passform. Nu kortare och med loppisspets till storasystern.


Har gått med i en rolig facebookgrupp som heter Sy garderoben med en plan. Idén är att man ska ha just en plan för det man syr till sig själv, att saker matchar & sånt & att man syr det som behövs & inte det man redan har 5 varianter av. Just matchning är inget stort problem för mig eftersom jag bara har svarta kläder möjligen med inslag av mörklila & kanske lite grått & mörkrött. & eftersom jag bara har typ ett par jeans, två tröjor & en klänning som jag använder är inte risken för överproduktion överhängande heller. Men jag tyckte ändå gruppen verkade kul & har bestämt mig för att det är min tur att få kläder nu, de små människorna har så det räcker & blir över. Så ovan är min plan & nu återstår själva förverkligandet. Får se hur mycket jag lyckas genomföra.

Fridens liljor

/ Sofia

5 kommentarer:

 1. Men gud så spännande att se hur det blir.

  SvaraRadera
 2. Roligt projekt!
  Kjolen blev jättefin, hade också en långsmal 80-tals variant i lågstadiet. Roligt när man har kvar kläderna, tror vi har skänkt bort varenda palta jag hade som barn.
  Och kläderna i föregående inlägg, underbara!

  SvaraRadera
 3. Jaha, men nu var det ju inte Ida du fick tyget av, ähum ähum! ;-) hihi.
  Kul med projektlista! Blir spännande att se :-)
  Men du som är så färgglad med dina projekt, ska du inte minska lite på det svarta till dig själv? Det är ju så härligt med färg! ♥ Kram!

  SvaraRadera
 4. Bra dag! Jag sydde ärtpåsar härom helgen bara för att bli av med stuvar och ha ett alternativ till bollar när jag gick ut på praktik. Doftpåsar skulle verkligen sitta fint i garderoben. Får balkongodla lavendel nästa år.

  SvaraRadera
 5. Tänkte också att jag skulle sy lavendelpåsar av min egenodlade lavendel, men det blev typ två blommor... Bättre lycka nästa år kanske? ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...