lördag 21 september 2013

Sakmakeri

Sakmakeri har fått alldeles för lite plats i mitt liv på sistone på grund av diverse omständigheter som livet & sånt. (Japp, sakmakeri är ett nytt ord i mitt vokabulär. Älskart! No more pyssel. Varför kan man läsa om i den här & den här grymma bloggen. Där man för övrigt också kan få se massa vackert sakmakeri. Åh vad ni är bra!) 
Hur som helst, följande har ändå hänt på sakmakerifronten. Vi behövde mer klädförvaring & lyckades efter mycket trixande trycka in ytterligare en möbel i vårt hem. Pimpning med vit färg (ja trist jag vet, men det kändes som att den skulle äta upp vår lilla hall om den inte var vit) & träkulor på ståltråd som handtag.


I övrigt har jag sysslat med att för femtioelfte gången försöka förbättra familjens sömnsituation. Förra försöket var en våningssäng för att vi skulle kunna lägga båda systrarna samtidigt men utan att de skulle behöva trängas. Storasystern sov en vecka i översängen, sen har vi trängts i 80-slafen där nere i alla fall & de har väckt varandra en gång i timmen. Så nu har de fått en jääättemadrass på golvet & våra finaste blommiga lakan & madrass bakom som jag spände fast med sån där vit gardinvajer. Förutom att det är så mysigt att det inte gör nåt om man somnar där med dem (till skillnad mot när man somnade i 80-sängen med tunn madrass på träribbor i jeans & annan obekväm utstyrsel) så verkar de faktiskt sova riktigt skapligt.

Just idag har jag dock hållit till bland odlingslotterna på kollektivets höstfixardag & äntligen fått upp skyltar till våra gemensamma jordgubbeland & bärbuskar. På krusbärsbilden anas också en informerande mynta-pinne a.k.a mormors gamla stolsben. Två av de fina ommålade köksstolarna havererade nämligen ganska kort efteråt. Otack är världens lön men bra för den som inte kan skilja mynta och citronmeliss från gräslök.

Fridens liljor / Sofia

Ps. Min telefon låter mig för närvarande inte kommentera på några bloggar, den hakar upp sig & går helt bananas. Fattar inte varför, men hur som helst så har jag inte övergett bloggosfären även om jag inte syns. Om nån undrade alltså.10 kommentarer:

 1. Sovplatsen ser ju helt underbar ut... Våra två sover bra båda två sedan slutet av sommaren då de har varsin säng i gemensam barnkammare då har de sällskap men stör inte varandra för mycket heller. Pyssel är ett lite tveksamt ord kan jag hålla med om, skapande är också ett bra alternativ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsin säng i samma rum låter toppen, önskar att våra skulle acceptera det!

   Radera
 2. suttit och tittat igenom din blogg ett tag nu! gud vilka härliga barnkläder, färgerna och mönstren är oslagbara ihop! tack för trevlig inspiration! kul att du har med mig i din blogglista dessutom :)

  SvaraRadera
 3. SÅ härligt att du hakar på upproret! Heja oss!

  Jag älskar dina färg- och mönsterkombinationer! Du har ett så vilt och samtidigt klockrent sinne för att kombinera de härligaste textilier. Är imponerad och inspirerad! Jag hade sovit gott i den där hörnan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk, jag som alltid tyckt att jag är kass på det. Men bäst blir det nog när man slutar tänka & bara gör.

   Radera
 4. Vilka coola handtag! Piffigt!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...