torsdag 28 mars 2013

Lövet


Äntligen har Hedvigs fantastiska löv hittat sin plats i vår lägenhet. Tyvärr fick jag till slut acceptera att det inte kunde sitta ut från en vägg så att båda sidorna blev synliga. Vi har helt enkelt för lågt i tak och för få kvadratmeter för att det inte skulle innebära risk för taggtrådsskador i ansiktet på folk över en och sjuttio. Och ibland vistas det sådana här, även om den stora massan besökare är sisådär runt en meter. Dawit har sedan ankomsten vandrat runt på lite olika platser i lägenheten men nu har han blivit kvar över vår sovrumsdörr och där får han stanna. Loppislampeljusslingan fick också flytta dit i samband med att gigantiska sammetslampan intog vardagsrummet.
Någon gång i framtiden hyser vi ändå förhoppningen om att få flytta in i någon av kollektivets åtråvärda etage-femmor och då ska lövet minsann få synas från alla håll och kanter.

Mer om Dawit Isaak kan man läsa här. Kan inte låta bli att undra om han fortfarande varit fängslad om han var vit och med svenskt ursprung. 

Med hopp om vår, ett icke-diskriminerande Sverige, en större lägenhet och en framtida frigivning av Dawit Isaak

/ Sofia

5 kommentarer:

 1. Vilket fantastiskt löv! Piggar verkligen upp!

  SvaraRadera
 2. Vilket fint löv! Och med ett viktigt budskap, inte minst...

  SvaraRadera
 3. Åh wow!!!!!!!!!!!!!!!! Vad häftigt det blev med lamporna och allt! *stolt*

  Ps. Får jag låna bilder och göra ett inlägg om detta?

  SvaraRadera
 4. Ja, även farmorn tycker det va roligt att se vårt löv på plats!Blev också nyfiken på i vilket kollektiv det finns etage-femmor?????

  SvaraRadera
  Svar
  1. I världens bästa kollektiv! www.stolplyckan.nu :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...