lördag 17 september 2011

Vagndyna

Nästa påslakanssömnad blev en dyna till lillasysters vagn. Hon har vuxit ur mjukliften som dock knappt blivit använd då denna ypperligt bestämda dam i princip vägrat vagn hittills utan bara vill bli buren. Men nu när hon kan sitta upp med stöd hoppas vi att hon kan tänka sig att åka vagn nån gång ibland. Hursomhelst behövdes en dyna till vagnen, vilken syddes igår natt i sällskap av ett glas finfint rosévin & Jamiroquai i cd-spelaren. Använde madrassen till grannens urvuxna liggvagn som dyna & sydde ett fodral av påsakansutmanings-påslakanet. Klippte hål för selen & sydde ihop kanterna för hand med broderigarn. Ska nog sy nåt slags skydd för remmarna vid axlarna också för de är så hårda.
Fåglarna som hängt i vagnen fick sitta på sidan istället. De är sydda med hjälp av det här mönstret & stoppade med ekologisk ull från Sonjas Textilateljé.


På den här bilden syns förresten vår busbrabilliga ståbräda som vår kompis fixat åt oss. När jag glatt gick till närmaste barnaffär för att inhandla en ståbräda fick jag nämligen reda på att 1. det finns tusen olika sorters ståbrädor varav ingen i affären passade vår vagn & 2. den som möjligen skulle passa vår vagn som man kunde beställa på nätet kostade nästan tusen spänn. Bisarrt, särskilt med tanke på att vi köpte vagnen på blocket för 500 kronor... Men då ryckte vår snickarhändige granne in & knåpade ihop en ståbräda med materialkostnad ca 70 pix! & den funkar verkligen hur bra som helst. (Storasystern åker en hel del på den till & från dagis även om själva vagnen är tom då lillasystern som sagt bara vill bli buren.) Ska lägga upp lite bilder framöver på hur den är konstruerad, är inte särskilt komplicerat.

3 kommentarer:

 1. Vilken fin dyna!

  Och vad otroligt bra med händig granne! Grattis till det :)

  SvaraRadera
 2. Tack! Tyvärr vill den envisa ungen fortfarande inte åka vagn fast hon fått en sån fin dyna... Ja händiga grannar är typ de bästa grannar man kan ha! ; )

  SvaraRadera
 3. Häftig dyna, vem kan ana att den härstammar från ett påslakan - måste bara gillas av lillasyster.

  Måste bara få säga att dina barn är ju sagolikt söta :)

  Blir spännande att se vad ditt nästa Dpåslakansalster blir. Det är en riktigt rolig utmaning, om inte annat så hittar man nya roliga bloggar

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...