torsdag 27 juni 2013

Det växer!


Så här ser min odlingslott i kollektivodlingen ut i år. Bondbönor, sockerärter, rödlök, vitlök, squash, gurkor, rädisor, morötter, störbönor blir det i år. Allt växer så det knakar utom morötterna & rädisorna som inte trivs i lerjorden. Till nästa år ska jag jordförbättra ordentligt med kompostjord & sand.


Bondbönor. I år har de fått ordentligt växtstöd.


Mangold & störbönor.


Sockerärter & squash. 

Det var ett tag sen jag tog de här bilderna & nu har det växt till sig ännu mer i regnet. Sedan en vecka skördar vi en handfull sockerärter varje dag.



Kollektivhuset Dårfinken har fått bostad vid odlingslotterna & med en gång flyttade en liten familj in! Dock är det osäkert hur det blir med grannar i de andra holkarna då fåglar visst inte är så kollektivt lagda.


Har man riktigt tur kan man få lyssna på live-cello när man går ut för att rensa ogräs på kvällen.

♥ kollektivliv

måndag 24 juni 2013

Balkonglycka

Här råder visst total radiotystnad. Vem vill sitta inne vid datorn när man kan vara ute? Jag längtar efter ett sommatorp så det gör ont i hela kroppen på mig. Men i väntan på det påtar jag i odlingslotten, fixar kollektivblomsterland och hänger på balkongen a.k.a loungen. Inte alls dumt på något sätt det heller. Borta är förra årets trånga matplats och istället har världens skönaste soffa flyttat in. Som man kan lägga sig i & dricka vin efter jobbet. Eller äta frukost i halvliggande. Eller sitta med filt på kvällen och bygga lego eller läsa bok. Älskart! 



I år skaaa jag orka bädda in klematisen i frigolit och bubbelplast så den överlever vintern. Absolut. Det ska jag. Helt klart. Så här kan man ju inte hålla på och köpa klematis varje år.


Ett träd har flyttat in också! Hängsälg heter det visst. Ska också kunna överleva i kruka om man bäddar in det ordentligt.


Tomater i hinkar och jordgubbar på väggen. Längtar efter skörd. En mogen gubbe har jag sett men det är bäst att vänta tills det finns två innan det utannonseras.

Nu ska det visst regna en vecka så fler blogginlägg inom kort.

Fridens liljor

/Sofia

tisdag 4 juni 2013

Träslöjdsskåp



När mina föräldrar skulle flytta undrade de vad de skulle göra med alla mina gamla träslöjdsprylar. Jag bad dem slänga rubbet men det här skåpet hade de sparat ändå. Och bra var det, för det gick ju att göra jättefint med tapet och färg. 


Till och med inbyggd belysning! Jag minns bara att vi gjorde tärningar i slöjden.



Fridens liljor

/Sofia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...